Hei sinulle! Tältä sivulta saat minusta hieman enemmän irti, kuin pelkän pintaraapaisun.

Kuka olen

Olen Miika Leinonen, valmistunut koulutetuksi hierojaksi 2020 Itä-Helsingin hierojakoulusta ja perustin Hieronta ja huokaus -yrityksen keväällä 2021. Olen luonteeltani rauhallinen, ihmiskeskeinen ja helposti lähestyttävä. Olen liikunnallinen ja harrastinkin nuorempana 6 vuotta jalkapalloa ja tänä päivänä tykkään erityisesti pyöräilystä ja kuntoilen säännöllisesti kuntosalilla, sillä se auttaa pitämään kehoni ja mieleni hyvässä vireessä.

Tavoitteeni – mitä teen

Suurin motiivini on auttaa ihmisiä erilaisten vaivojen kanssa, kuten lihaskivut, nivelongelmat, stressi ja muut tuki- ja liikuntaelimistön vaivat. Se kuulostaa ehkä hieman kornilta, mutta asiakkaan tyytyväisyys ihan oikeasti on paras palkka, minkä työstäni saan. Totta kai pyrin myös elättämään itseni tällä työllä, jotta voin myös kestävästi tuottaa palveluani teille asiakkaille. Arvoissani tärkeää on oppia koko ajan lisää ihmiskehon toiminnasta ja myös tutkia uutta ajankohtaista tieteellistä tutkimusta, jotta osaan hoitaa ja neuvoa tapoja, joista oikeasti on hyötyä sinun tavoitteittesi saavuttamisessa.

Toimintani kulmakivi on asiakas ja tämän tavoitteet, joiden mukaan suunnittelen hoitokokonaisuuden.

Ongelman löytämisessä käytän apuna haastattelua, ryhdin tarkastelua, liikerata- ja lihasvoimatestejä. Pyrin löytämään kivun syyn alkulähteen – ongelma ei nimittäin aina ole siellä, missä kipu tuntuu. Sen hahmottaminen, että mikä vaikuttaa mihinkin, on avainasemassa.

Tenkisessä toteutuksessa eli itse hoitotyössä käytän hierontaa, mobilisoivaa hierontaa, passiivisia ja lihasenergiavenytyksiä sekä nivelten mobilisointia. Lisäksi pintalämpöhoitoa, jolla lihasta saadaan lämmitettyä ja rentoutettua ennen hierontaa. Teen myös kinesioteippauksia, joilla asiakas voi saada vaikutuksen, joka jatkuu vielä hieronta-ajan jälkeenkin; kinesioteipillä, joka jätetään paikalleen useiksi päiviksi, voidaan tukea niveltä, parantaa asentotuntoa tai lisätä nestekiertoa kudoksissa, kun asiakkaalla on alentunut laskimoverenkierto tai tuoreen vamman takia turvotusta.

Neuvonannossa ohjeistan asiakasta venyttelyjen ja vahvistavien liikkeiden kanssa ja rohkaisen muodostamaan hyödyllisiä rutiineja – kuten istumatyön tauottaminen – joita itse tekemällä voi edistää oman kehon toimivuutta. Lisäksi päivitetyn koulutetun hierojan tutkinnon mukaisesti, minulla on perustietämys yleisimmistä suomalaisista kansansairauksista ja niiden ennaltaehkäisystä.

Yrityksen tarina

Yrityksen perustaminen tai yrittäjäksi lähteminen ei nuorempana ollut käynyt edes mielessä, mutta hierojakoulussa ollessani se alkoi vaikuttaa luontevalta tavalta edetä tulevaan ammattiin. Siihen miksi en halunnut työskennellä toisen yrityksen alaisena, on muutamia henkilökohtaisia syitä:

  • Yritysten kovat provisiot
  • Joustamattomat työajat
  • Työ todellisuudessa keikkatyötä, eli juridisesti silti yrittäjä, jolloin vakuutukset ”työntekijän” vastuulla

Hierojana toisen alaisuudessa työskentely tapahtuu käytännössä kuin olisit palkkatyöläinen, mutta palkka on todellisuudessa lasku, jonka työntekijä laatii yritykselle. Juridisesti siis yrittäjä. Tämä tarkoittaa sitä, että työntekijän täytyy myös itse huolehtia eläkevakuutuksensa ja muut vakuutukset. Näin ainakin niissä yrityksissä, joihin itse tutustuin.

Mietin, että jos nämä asiat joudun kuitenkin kustantamaan ja maksamaan vielä provisioita, se on sama sitten tehdä alusta alkaen itse! Helpompaa tietenkin olisi toimia toisen alaisuudessa, mutta olen ehkä luonteeltani sellainen, että haluan omistaa itse sen mitä teen – tämähän tuo sitten myös tavattomasti vastuutakin, mutta pidän siitä, sillä se pakottaa kehittämään omaa toimintaani, joka tuottaa myös parempaa palvelua teille asiakkailleni, joka saa myös minut itseni tyytyväiseksi.

Ja tässä sitä nyt ollaan! En ajatellut että tästä tilanteesta itseni löytäisin, mutta polku jonka olen löytänyt, on tuntunut erittäin hyvältä.

Tule käymään, niin voin auttaa sinuakin!